Jdi na obsah Jdi na menu

BABOVŘESKY, aneb jak se točila svatba „jako ve snu

14. 6. 2012

 

-005.jpg


 

 

 

 

„Natáčeli jsme záběry svatby, která bude ale jen jako sen. Oběma mladým aktérům se zdá sen o krásné, takové té americké svatbě, kde je veselo, všichni se smějí, zpívají, tleskají a tančí ala „Sestra v akci“. Pak se ale probudí do ošklivého, propršeného rána, do reality…,“ nastínil Zdeněk Troška cosi z děje.

Při natáčení, kde byla Lucie Plekancová – Vondráčková, Jan Dolanský, Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk, Lukáš Langmajer, Miro Noga, Jitka Sedláčková, Lubomír Kostelka, Jiří Pecha, Jan Kuželka, „drbny“ v čele s Horáčkovou /Jana Synková/ a členové komparzu, byla velká pohoda a legrace.
Všichni si pochvalovali přátelskou náladu, pohodu, klid a humor s jakým Zdeněk Troška        a jeho kolegové k záběrům přistupovali.

Zatímco v Troškově Slunci, senu a pár facek se před svatbou všichni fackovali, a záběry se tu točily i 16krát, v Babovřeskách byla legrace, žádné facky nepadaly a v kostele se dokonce        i tancovalo, tleskalo a natáčení šlo jako po másle.
„Takhle jsem se dlouho na placu nepobavila, jako tady. Je to prima,“ pochvalovali si i „paní starostová“ Veronika Žilková a její herecký partner „pan starosta“ Pavel Kikinčuk.

Jeden záběr střídal druhý a po polibku Lucie Vondráčkové a Jana Dolanského, /Ivany              a Adama/ který jim farář v podání Lukáše Langmajera posvětil, zazněl potlesk. A také „farní sbor“, ala drbny  Babovřesk - začaly pod taktovkou „ctihodné sestry Glorie“ zpívat a vlnit se v rytmu hudby…

„Ještě tady chybí Louis de Funes, a byli bychom komplet,“ poznamenal s širokým úsměvem na rtech režisér.
„Je to legrace a opravdu si to všichni užili. Když je pohodový štáb, herci i pohodový komparz, je pohodová práce,“ dodal Zdeněk Troška.
Ten od místních také dostal obrovský koláč s nápisem, kde stálo, že jeho a celý štáb vítají v Dřítni. Zdeněk se pak v pauze před kostelem se všemi, kteří měli chuť, poctivě rozdělil. 

Štáb Babovřesků zůstává na jihu Čech i nadále. Komedie z vesnického prostředí bude v kraji vznikat až do 3. července.