Jdi na obsah Jdi na menu

BABOVŘESKY 3 - Zajímavosti z natáčení

16. 6. 2014

10344332_464357993698651_5861889483650106027_o.jpgTématem  filmu Babovřesky 3 je i je romská menšina. Troška totiž do scénáře zakomponoval i skupinu romských dam, která přijde pokřtít dítě. Cikánku si opět zahraje zpěvačka Lucie Bílá, její kolegyně vzešly z konkurzu.

Připravovat se Lucie Bílá prý nijak zvlášť nemusí. „Vždyť já takové role hraju pořád a hraju je ráda. Ale jsem Zdeňkovi vděčná, že mi zavolal, protože mu můžu poděkovat za to, co pro nás Čechoslováky dělá, moc si ho vážím. Točí krásné filmy a pohádky, má neskutečný cit pro přírodu a pro laskavé příběhy." řekla Lucie Bílá.

S režisérem Troškou na natáčení stráví jeden den. Filmaři avizovali, že ztvární luxusní, ale sprostě mluvící cikánku. Bílá nicméně podotkla, že slovník ve filmu Marie Poledňákové Líbáš jako bůh, kde měla podobnou roli, byl ostřejší.

Bála jsem se, abych nepoužívala zbytečně moc vulgarismů, ale ostrá žena jsem. Ve filmu jsem kápo skupiny," říká  mnohonásobná Zlatá slavice.

Na place a ve scénáři se potká s novým babovřeským farářem Zbygniewem Krapuščinskim (Tomáš Trapl), který do Babovřesk přijíždí, aby „zpustlé“ babky napravil.  

Mladý farář Petr ke konci druhého dílu vystupuje z církve a jeho funkci zde přijíždí zastávat polský zástupce církve.

Co však nového faráře čeká při návštěvě romek, si ani on sám nedokáže představit.