Jdi na obsah Jdi na menu

Evíka natáčecí Baboníček

27. 5. 2012

 

p5254942.jpg

Natáčení nové komedie Zdeňka Trošky Babovřesky je v plném proudu a vesnice Dobčice hodně ožila, tolik lidí v ní určitě dlouho nebylo.

 


p5254951.jpgOd brzkého rána tam pilně pracuje celý filmový štáb. Točí se scény i s místními babčami. Nebo drbnami? Při otázce, proč se komedie bude jmenovat zrovna Babovřesky, řekl Zdeněk, že nedaleko je vesnice Žabovřesky, kde pořád řvou žáby, a proto Babovřesky, protože tady řvou báby.
V pátek jsme mohli při práci vidět Radka Zimu (Robert), Pavla Kikinčuka (starosta), Lucku Vondráčkovou - Plekancovou (Ivana), za kterou se přijeli podívat i její manžel Tomáš Plekanec se synem. Sobota zase patřila hlavně starší generaci, a to byli například Jiří Pecha (dědek Venda), Lubomír Kostelka (dědek Fanda), Jana Synková (drbna Horáčková) a Jana Altmanová.


Filmaři musí mít velice trpělivé povahy, některé záběry se točí několikrát dokola a místní dsc_0871.jpgčumilové neumějí být potichu a neustale slyšíte: „Ticho, ticho, prosím!“, a to také dokola, hlavně když se jede naostro. Při pauze se zájemci vyfotili se Zdeňkem a jelo se dál, ale teď nevím, jestli se neměl dnes místo komedie točit horror z názvem Včely 2? Na začátku vesnice se totiž objevil problém v podobě velmi rozzuřeného roje včel a nebylo to vůbec příjemné, každý, kdo prošel, dostal žihadlo, někdo i víc. No ale hlavní bylo, že počasí opět přálo a mohlo se vesele natáčet.

Tak přejeme hodně sluníčkových dnů a málo kecalů při filmování.

Ahoj Váš Evík