Jdi na obsah Jdi na menu

Herečka Jana Andresíková se po letech vrací do pohádky jako čarodějnice

29. 7. 2010

V roli čarodějnice se po letech vrací do pohádky herečka Jana Andresíková, tentokrát ve snímku Zdeňka Trošky Čertova nevěsta. Herečka, která se poslední roky potýká s řadou zdravotních a osobních problémů, ve středu u Bechyně, kde Troškův štáb pracuje, doslova zářila.

"Je to baba do nepohody, nesmírně se mi na ní líbí, že si ze sebe umí udělat legraci. Zároveň je také vynikající herečka," chválil Andresíkovou režisér.

Ta mu jeho slova oplatila. "Zdeněk Troška mne de facto už podruhé vrátil do života. Vždycky, když mne potkalo něco nepříjemného, zavolal a řekl: Mám pro tebe roli. A to mi nesmírně pomohlo, za to jsem mu nesmírně vděčná," svěřila se Andresíková.

troska-andresikova.jpgHerečka natáčela od časných ranních hodin. Maskéři a kostyméři ji museli dokonale nalíčit a upravit. Z devětašedesátileté herečky se tak rázem stala chvílemi až děsivá baba jaga. "No nejsem já krásná, úplná Angelika?" zeptala se, když vyšla z maskérského vozu. Poté ji čekala složitá cesta na místo natáčení, protože po několika úrazech chodí s pomocí berle.

Při natáčení se sešla mimo jiné se studentem druhého ročníku pražské DAMU Václavem Šandou, který si k ní jako statečný Štěpán přišel pro radu. "Je to sympatický a chytrý mladík, jednou bude skvělý herec. Mám ráda mladé lidi, mám mezi nimi výborné přátele," dodala herečka.

Filmový štáb čeká ve středu natáčení do pozdních večerních hodin. Ve čtvrtek se přesune k hradu Choustník, pak má štáb volno. Ovšem režiséra Trošku čeká od pátku do neděle další kolo castingů soutěže Talentmania, jejímž je porotcem.

V příštím týdnu se budou filmaři pohybovat ještě v jižních Čechách, převážně v okolí Hluboké nad Vltavou. Poté se přesunou na zámek Buchlovice na jižní Moravu a zámek Ploskovice v severních Čechách. Natáčení je plánováno, včetně záběrů v ateliéru na Barrandově, až do 17. září.

Diváci novou romantickou pohádku, která vzniká na motivy příběhu Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil, uvidí v kinech v únoru příštího roku.