Jdi na obsah Jdi na menu

Slunce,seno,Homolka

19. 8. 2009

Původně plánovaný a avizovaný přejezd celého štábu vč. herců do nemocnice v Bratislavě, se nakonec z technických důvodů neuskutečnil a po dohodě producenta Marka Veselického s režisérem Troškou se natáčení nemocničních scén filmu Doktor od Jezera hrochů realizuje v Praze. Konkrétně v nemocnici Na Homolce

ObrazekA tak celý minulý týden byli pacienti a návštěvníci nemocnice udiveni, když na chodbách a ve výtahu potkávali známé tváře, změněné k nepoznání, herce Jardu Šmída v nemocničním andílku a samotného režiséra Trošku v doktorském plášti a se stetoskopem na krku.

Při jedné jízdě výtahem oslovil jeden zřízenec režiséra a ptal se: “Copak tady točíte, pane Troška, zase nějakou komedii, že jo, co jinýho …. Že by Slunce, seno, Homolka?“

Na Homolce se natáčí scény zejména s dr. Čeňkem Dobeškem (Jarda Šmíd), který před svým nuceným odletem do Afriky působí v nemocnici jako internista a do stejné nemocnice je pak potupně přivezen se svým afrických handicapem.

Jak je známo, Čeněk Dobešek je velký strašpytel, který má fóbii ze zvířat, létání, očkování, ALE nejvíce ze své tchyně Košvancové (Eva Holubová), kvůli které přijal místo na africkém kontinentu.Obrazek

Dobešek musí před odletem do Afriky absolvovat očkování snad na všechny existující tropické choroby. To mu s neskrývanou radostí zajistí dr. Homolová (Edita Brychta).

Nejvíc pochopení, ale i obav, má jeho sestra Veronika Krajánková (Sandra Pogodová), která je do „svého“ doktora beznadějně zamilovaná a zároveň se snaží přes seznamku štěstí.cz sehnat ženicha.

ObrazekPo návratu z Afriky přijímá zmrzačeného Dobeška jeho kolega dr. Špaček, kterého si bravurně zahrál sám Zdeněk Troška. Jeho komentář nad Dobeškovou uříznutou půlkou zadnice vyvolával výbuchy smíchu celého štábu.

Po ošetření uříznuté části „bledé tváře“, je Dobešek umístěn do pokoje s dalšími dvěma pacienty Žůrou (Mirek Vladyka) a Pimlem (Michal Novotný). Právě poslední dva zmiňovaní vyvolávali u skutečných doktorů a pacientů opravdové zděšení. Když se oba herci se svým „zraněním“ projížděli výtahem nebo šli po chodbě, Obrazekzastavovali je doktoři a upozorňovali, že se jim do otevřeného zranění zanese infekce a že by si ránu měli alespoň nechat zakrýt desinfekčním materiálem.

Natáčení bylo občas přerušeno příletem helikoptéry se zraněným nebo nemocným pacientem. Celý štáb sledoval přistávací manévry z balkónů. Jediný, kdo se nedíval, byl herec Jaroslav Šmíd, který byl ve „svém“ andělíčku naaranžován na břicho v posteli a nesměl se hnout, aby tzv. navazoval záběr. A tak se z pokoje ozývalo:…“Zapomněli jste na herce, herec chce točit, herec chce hrát!“…

Obrazek

 

Natáčení filmu, který vzniká ve slovensko-české koprodukci bylo zahájeno 14. 7. 2009 a potrvá do konce prázdnin. V říjnu odletí štáb na 14 dní do africké Keni k jezerům Nakuru a Itibo.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář