Jdi na obsah Jdi na menu

Natáčení komedie Babovřesky spěje do finále

4. 7. 2012

Natáčení komedie Babovřesky spěje do finále

Před Troškovým týmem jsou poslední dva natáčecí dny. Po dnu volna se štáb opět vrací do Hluboké nad Vltavou, kde dotočí poslední scény této komedie.

Závěrečná klapka padne v noci z 3. 7.  Hned poté budou práce na realizaci snímku Babovřesky pokračovat ve střižně.


Do českých kin by Babovřesky, pod nimiž je Troška podepsaný i jako scenárista, měly

jan-dolanskye--.jpg

 vstoupit  14. února 2013 v produkci Dany Voláková a společnosti Nogup agency.
Dana Voláková se před třemi lety produkčně podílela i na Troškově  komedii Doktor od Jezera hrochů. Babovřesky teď mají zřejmě podobný komerční potenciál.
Natáčení filmu s celkovým počtem 36 natáčecích dnů probíhalo v květnu, červnu a červenci v jižních Čechách. Generálním partnerem je televize Nova a distributorem spol. Falcon.


V těchto posledních natáčecích dnech se na placu objevil dokonce pohřební vůz, policisté, přesto, že nejde o detektivku. „Natáčeli jsme úmrtí staré Trůdy, po níž právě její synovec Adam získá dědictví, ale víc neprozradím. Jen to, že šlo paradoxně na konci natáčení o některé úvodní scény k filmu,“ říká Zdeněk Troška.

Pochvaluje si i počasí a atmosféru, jaká po celou dobu vzniku snímku panuje. „Všechno jde,

miro-noga--jitka-sedlae--seskovae----jana-synkovae--.jpg

 jak má, počasí nám neuvěřitelně přeje a lidé jsou nesmírně milí a laskaví. Štáb je přímo fantastický, nikdo nezlobí, nikdo nechodí pozdě – zkrátka je to jedna báseň a nemůžu si stěžovat, ani trošku,“ směje se režisér Zdeněk Troška, pro kterého je to už 21. filmový počin.

Kolik kilogramů na své váze přibral, prý raději nezjišťuje. „Na váhu nelezu a diety taky nedržím. Snad je to na mně vidět. Ale ty dobroty, které nám lidi všude, kde jsme točili, ať v Dobčicích, Záboří, Pištíně nebo tady na Hluboké nosili a nosí, jsou neuvěřitelné. Kromě buchet, koláčů,

zahajovacie---scee--na-filmu-babovresesky.jpg

 bublanin, samozřejmě i moje milovaná rajčata a rajčatové šťávy. Je to úžasné, svítí slunce, voní seno i jahody, co víc si přát,“ podotýká autor scénáře a stále dobře naladěný režisér, který přiznává, že je sice po více jak měsíci natáčení unavený, ale příjemně unavený.

„Já si nejvíce odpočinu právě natáčením. Dovolená ve stylu – ležení u vody a pečení se na slunci, to mi opravdu nic neříká. A když mám chvilku volna, jedu domů do Hoštic, čtu si, píšu nebo spím. Nebo jdu na houby, z kterých pak dělám smaženici. Proto už se teď na léto těším.

Také všichni herci si pochvalují spolupráci na komedii, která bude z vesnického prostředí, kde

pavel-kikincesuk.jpg

 nechybí, drby, pomluvy, intriky, ale samozřejmě ani spousta legrace a velmi úsměvných scén.

„Je to to nejkrásnější pracovní léto, které jsem kdy zažila. S těmi lidmi je mi skvěle a opravdu mne mrzí, že už to končí,“ říká Lucka Vondráčková, která hraje Ivanu, sestru faráře.

Ten rovněž nešetří chválou. „Je to úžasné prostředí, fajn lidi, krásná práce, legrace. Myslím si, že budu mít na co vzpomínat a diváci se mají určitě na co těšit,“ podotýká mladý farář z Babovřesků Lukáš Langmajer.

Také univerzální drbna Horáčková, tedy Jana Synková je prací nadšená. „Přijala jsem tu roli právě proto, že je to od pana Trošky a rozhodně nelituji. Byla to nádherná práce, v krásných jižních Čechách, které jsem měla šanci aspoň trochu poznat a s moc fajn lidmi.“

Stejného názoru je i „Adam“ Jan Dolanský, „starosta“ Pavel Kikinčuk či „starostová“ Veronika Žilková.

„Na spolupráci se Zdeňkem Troškou jsem hrdá a moc si vážím toho, že mne oslovil. Jsem

lucie-vondrae--ceskovae--.jpg

 moc ráda, že jsem nabídku přijala a vážně jsem si to moc užívala. Snad nikdy jsem nepoznala tak úžasnou atmosféru při filmování, jako tady,“ přiznala „Lady Gaga ze vsi“ Veronika Žilková.

Na dva natáčecí dny vzpomíná i zpěvačka Lucie Bílá, která si zahrála malou, leč výraznou roli „cikánky“. „Obrovská pohoda, laskavost, přátelská nálada, která byla celou dobu na place mne opět utvrdila v tom, jaký je Zdeněk úžasný a laskavý člověk. Jsem šťastná, že jsem s ním mohla opět pracovat,“ dodala zpěvačka a herečka.

Už teď je jasné, že komedie bude veselá, tak jak komedie má být a plná zvučných jmen. Na co se hlavní autor Zdeněk Troška těší nejvíce?

„Na to, že uprostřed mrazů a zřejmě sněhů, kdy bude premiéra, pozveme diváky na krásné jihočeské léto plné slunce, jahod a sena, že se budou moct od srdce zasmát a aspoň na chviličku zapomenout na to, co denně žijí a s čím se musejí třeba potýkat. Moc bych si přál, aby se jim Babovřesky líbily a nevylučuji, že už teď začínáme přemýšlet o tom, jak by se mohl příběh vyvíjet dál,“ dodal s úsměvem režisér, scénárista a Jihočech tělem i duší Zdeněk Troška, čímž přiznává, že pokračování je zřejmě nasnadě.