Jdi na obsah Jdi na menu

Novou pohádku Zdeňka Trošky uvidí jako jedni z prvních Jihočeši

20. 3. 2011

Novou českou pohádku Zdeňka Trošky Čertova nevěsta, uvidí v kinech jako jedni z prvních Jihočeši. Jak v sobotu pro agenturu Mediafax uvedl režisér a scénárista, předpremiéra se v Českých Budějovicích uskuteční na velikonoční Bílou sobotu, tedy 23. dubna.

Oficiální premiéru shlédnou diváci v kinech 28. dubna, ovšem už o pět dní dříve to budou Jihočeši.

“Je to milé, protože větší čá169831_159255814122956_157305370984667_261751_5710942_o.jpgst příběhu se natáčela v mých milovaných rodných jižních Čechách. Kromě severočeského zámku Ploskovice a jihomoravských Buchlovic, jsme točili v Židově strouze u Bechyně, v Choustníku, u Chýnova, či u rybníka Bezdrev,“ uvedl Zdeněk Troška, který považuje svůj nový počin za jednu z nejvýpravnějších pohádek posledních let.

“Když si uvědomím, že rozpočet naší pohádky, na které se podílela i televize Nova, byl přes třicet milionů, a je to klasická dobová pohádka, s krásnými kostýmy, maskami, interiéry i exteriéry, a pak si vezmu jeden z filmů ze současnosti, který má mít ze nedlouho premiéru, stál přes 40 milionů, pak si myslím, že můžu být se svým týmem právem hrdý na to, co jsme v létě natočili,“ podotkl Troška.

V pohádkovém příběhu na motivy Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil, který Troška se svým asistentem a scénáristou Markem Kališem upravili a dali mu název Čertova nevěsta, bude okolo 160 triků. Diváci se také mohou těšit na skvělé známé herce, ale objeví se i nové tváře. Kromě Sabiny Laurinové, Davida Suchařípy, Báry Munzarové, Jany Andresíkové, Františka Němece, se objeví i Václav Šanda a Eva Josefíková, kteří ztvárnili hlavní postavy. “Jde o mladé začínající herce, studenty DAMU a myslím si, že to pro ně byla velmi dobrá zkušenost. Chovali se naprosto profesionálně a skvěle se mi s nimi pracovalo,“ pochvaloval si Troška.171162_159300614118476_157305370984667_262215_2357263_o.jpg

Na natáčení vzpomíná i herečka Sabina Laurinová, která vlastně prožije jednu ze svých profesních premiér. “Doposud jsem hrála v pohádkách hlavně princezny, nyní poprvé se objevím jako královna. Jde to postupně s věkem, tak teď už jen čekám, až budu hrát ty babičky a ježibaby,“ řekla s úsměvem agentuře Mediafax Laurinová.

Kromě Českých Budějovic se pohádka s filmovou delegací, tedy většinou herců z hlavních rolí, objeví i v dalších městech, nejen na jihu Čech, ale především v těch velkých. “Rozhodně pojedeme do Plzně, Ostravy, Olomouce, Brna, a mnoha dalších. Tam všude představíme pohádku a zhruba měsíc s ní po vlastech českých budeme jezdit,“ dodal Zdeněk Troška, který nyní chystá několik nových projektů. Alespoň jeden z nich, pokud na něj sežene peníze, by letos rád natočil.

“V zásobě mám pohádky, komedii i historický televizní seriál. Uvidíme a necháme se překvapit, co se případně podaří,“ dodal režisér.

 

(zdroj: mediafax.cz, René Kekely)