Jdi na obsah Jdi na menu

Premiéra filmu Strašidla v Písku 23.8.2016

26. 8. 2016

p8230290.jpgNa webových stránkách režiséra Zdeňka Trošky jsem se dočetla, že dne 23. Srpna bude u nás v Písku v kině Portyč premiérové promítání nové rodinné komedie Zdeňka Trošky Strašidla.

 

Řekli jsme si spolu s mým synem Ondrou, že se půjdeme podívat už jen proto, že tam budou přítomni jednak herci, nejvíce mě lákalo setkání s paní Carmen Mayerovou, ale ta bohužel nepřijela, Tereza Kostková, Anna Polívková, Bronislav Kotiš, tak i můj oblíbený režisér pan Zdeněk Troška.

 

Konečně je tady očekávaný den D, tedy vlastně den S jako Strašidla, mé kroky a kroky mého syna Ondry směřují ke kinu Portyč. Hned u vstupu jsme dostali linecké koláčky polité čokoládou a z bílé čokolády vytvarované strašidélko. Musím říci, že to bylo velmi milé uvítání, hlavně pro děti. Po tomto sladkém úvodu na nás čekala autogramiáda, byl o ní tak obrovský zájem, že vlastní promítání filmu začínalo se zpožděním, ale nikomu z přítomných to vlastně ani nevadilo. Herci i sám režisér pan Zdeněk Troška byli moc ochotní a milí, na každého se dostal jak podpis, tak i fotka.

 

Na premiéře byl přítomen také pan Marek Kališ, který se Zdeňkem Troškou spolupracuje asi 25 let a jejich první setkání p8230299.jpgproběhlo právě zde v Písku. Když delegace představila film, mohlo začít vlastní promítání. Anička Polívková měla s sebou synovce, film ještě prý neviděla, tak se na něj dívala spolu s námi. Zdeněk Troška před zahájením promítání diváky znovu upozornil na to, že tentokráte opravdu nejde o pohádku, ale o rodinnou komedii.

 

Začátek snímku je trochu strašidelný, hlavně pro malé diváky, po zbytek filmu je už jen samá legrace. Je to komedie o tam, jak se strašidla zapojí do pracovního procesu jako lidé, aby mohla platit nájem. Sama za sebe musím říci, že herecké obsazení je dobré. Broňa Kotiš hraje Hejkala, Terezka Kostková hraje čarodějnici a ženu hejkala, její maminku ztvárňuje její skutečná maminka paní Carmen Mayerová, vodníka hraje Jiří Dvořák, který se zamiluje do Terezky Bebarové, víla Sára Sandeva se v této oddychové komedii, ve které nechybí láska, humor zamiluje do Vladimíra Polívky a… a více už nebudu prozrazovat, běžte se na tuto skvělou rodinnou komedii podívat do kin, určitě se malinko budete bát, ale hlavně se hodně bavit. Příjemnou zábavu vám přejí fanoušci Eva a Ondra.

 

 

autor, foto: Eva Keclíková

    troska-kino-pi16-887_galerie-980.jpg       troska-kino-pi16-15_galerie-980.jpg