Jdi na obsah Jdi na menu

Režisér Zdeněk Troška se chystá do Francie a příští rok chce natočit nový film

7. 8. 2011

f.jpg"Myslel jsem si, že budu léto trávit v klidu a pohodě se svojí hudbou a krásnou literaturou, ale opak je pravdou, ještě jsem se vůbec nezastavil. Pořád někam jezdím, na besedy, na uvádění pohádky Čertova nevěsta, takže jestli jsem měl za celé prázdniny dva tři dny volna opravdu pro sebe, tak to je moc," uvedl režisér. Dovolenou si ale dopřeje, chystá se do Francie.

"Moji přátelé, u kterých jsem bydlel, když jsem v Dijonu studoval, tam teď žijí a mne neustále zvou a říkají, že mne chtějí vidět, ještě dokud žijí. Takže jsem přijal jejich pozvání a za týden v tuhle dobu budu už na cestě. Docela se tam těším, že si chvilku odpočinu, naberu sil a hlavně se ohřeju, protože tohle léto u nás nestojí za nic,"

Rád by příští rok natočil nový film. V zásobě má několik námětů a scénářů, včetně historického televizního seriálu. Zda se podaří nějaký uvést v život, zatím neví. Má připravených několik scénářů, ale obává se, že jsou příliš nákladné.

"Nyní dávám dohromady komediální příběh ze současnosti, který by nebyl tak nákladný. Protože pohádka a historický film je drahý kvůli výpravě, kdežto u filmu ze současnosti se koupí oblečení u Vietnamců a můžeme točit,"

Jak by se mněl nový film jmenovat, kdo v něm bude hrát a kde se bude natáčet, to si  ZdeněTroška prozatím nechává pro sebe. Pokud vše dobře dopadne, na jaře by se chtěl vrhnout na natáčení.

"Uvidíme, jak to bude, ale zkusíme to tak, abychom to natočili příští rok hned nějak po jaru, začátkem léta. A protože tam nebudou žádné triky, tak by klidně mohla být na konci roku, tedy ještě před Vánocemi premiéra