Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška připravuje tři projekty!

19. 7. 2009

Obrazek

Šestapadesátiletý režisér a rodák z jihočeských Hoštic u Volyně Zdeněk Troška dokončuje na otáčivém hledišti v Českém Krumlově německou operu Čarostřelec. Tu v zimě zrežíroval pro Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích.

„Jedinou vadou na kráse je, že opravdu lije a lije, jak by slušně řekl klasik, většina času generálních zkoušek propršela a jen doufám, že nebudeme muset kvůli tomu čtvrteční premiéru přeložit,“ řekl autor mnoha komedií a pohádek.

Jeho nový počin by měl mít premiéru 25. února 2010 a už nyní plánuje, co by mohl natočit v příštím roce. Jakmile vejde Doktor od Jezera hrochů do kin, odletí na Ukrajinu režírovat Dvořákovu Rusalku.

V létě by chtěl udělat pohádku Čertova nevěsta, která je na motivy příběhu od Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil, poté má ještě v plánu komedii s názvem Senior kvintet.

„Jde o příběh pěti dědků, které ty jejich babky doma už pěkně štvou, a tak si jednoho dne řekli, že si sami koupí malý domek, kde budou společně a spokojeně žít. Mají ale jeden problém, na koupi nemovitosti totiž nemají peníze,“ prozradil autor scénáře a režisér Zdeněk Troška.

Do svého nového snímku by rád obsadil například Jana Skopečka, Lubomíra Lipského, či Lubomíra Kostelku.

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář