Jdi na obsah Jdi na menu

Výjimečná pohádka Zdeňka Trošky Čertova nevěsta čeká na triky...

6. 11. 2010

Práce kabarrandov.jpgmeramana na celovečerním filmu, jehož scénář napsal režisér Zdeněk Troška se scénáristou Markem Kališem, jsou již u konce, na řadu teď přichází fáze postprodukce.

První klapka Čertovy nevěsty padla ke konci července a do poloviny září, kdy skončilo natáčení v nádherných exteriérech, v jednom z nejvýznamnějších barokních šlechtických sídel u nás - v jihomoravských Buchlovicích, zříceniny hradu Choustník nebo v krásném severočeském zámku Ploskovice, se celý štáb nezastavil.
V současné době právě dokončuje Zdeněk Troška se svým asistentem a spoluscénáristou Markem Kališem první střih v dílně Dalibora Lipského. Na konci roku už bude pohádka zpracovaná i trikově.

Celkem jde o 150 triků, na kterými dohlíží Boris Masník, mimo jiné oživování dřevěné figurky Krišpíny nebo tancování víl nad vodou. A po novém roce se do práce pustí zvukaři.

Zárukou kvalitní podívané je nejen zasazení romantického příběhu do krásných lokalit, ale také velkorysá výprava a úžasné historické kostýmy. To vše je dílem osvědčených filmových tvůrců, jako je například kostýmní výtvarník Národního divadla a Státní opery Praha Josef Jelínek, přední umělecký maskér Bobo Sobotka, s kterým Troška spolupracuje už přes třicet let. Kamery se ujal skvělý český kameraman David Ployhar a hudbu složil skladatel Miloš Krkoška.
pohadka.jpg
Čertovu nevěstu, vyprávějící příběh o lásce a odvaze, inspirovaný klasickou pohádkou Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil, vyrábí společnost Golem Film a produkční společnost MediaPro Pictures, v kinech se Čertova nevěsta Zdeňka Trošky objeví v první polovině příštího roku. Televize Nova je jejím hlavním mediálním partnerem.

Do hlavních rolí tvůrci obsadili například Sabinu Laurinovou, Františka Němce, Davida Suchařípu, Báru Munzarovou, Karla Zimu či Janu Andresíkovou, známou českou dabérku a herečku, kterou znají diváci například jako čarodějnici ze seriálu Arabela. Hlavní ústřední dvojici si pak zahrají studenti pražské DAMU, Eva Josefíková a Václav Šanda.