Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška měl před natáčením filmu BABOVŘESKY 2 pracovní večeři s hokejisty

23. 5. 2013

babov-hokejisti-2.jpegRežisér a autor scénáře Zdeněk Troška, producentky Dana Voláková a Michaela Flenerová, pomocný režisér a spoluautor scénáře Marek Kališ se před vypuknutím natáčení pokračování nejúspěšnější české komedie za poslední desetiletí – BABOVŘESKY 2, setkali s pěticí hokejistů – Jakubem Voráčkem, Jakubem Kovářem, Ondřejem Pavelcem, Radkem Smoleňákem a Jiřím Tlustým, kteří si zahrají ve filmu, aby spolu probrali scénář, natáčecí plán a pobavili se o celkovém natáčení. Atmosféra byla přátelská, debata plodná a bylo veselo.

„Sešli jsme se hlavně proto, abych klukům řekl, že točíme klasickou, krásnou, českou – jihočeskou komedii. Protože se někde psalo, že v pokračování Babovřesků budou hokejisti nazí. Tak to není pravda, žádná nahota tam nebude. A pak taky, abychom se lépe poznali, řekli si nějaké detaily. Večeře byla nejen skvělá, co se jídla týkalo, ale úžasná atmosféra, a to je pro mne a věřím pro nás všechny důležité,“ prozradil Zdeněk Troška.

Sám má ke sportu téměř nulový vztah, to autor mnoha komedií a pohádek přiznává bez mučení. „Můj jediný sport, který vyznávám a dělám, je pěší turistika. Mám nachozeny tisíce a tisíce kilometrů po lesích, luzích a hájích, i po různých krajích, když hledáme s mým asistentem Markem Kališem různé lokace pro natáčení,“ svěřil se Zdeněk s tím, že si ale všech šikovných a úspěšných sportovců profesionálů nesmírně váží.

babov-hokejisti-troska.jpeg
„Neskutečně smekám před každým, kdo dokáže svou pílí a snahou dosáhnout maximálních výsledků a vybičovat se ke skvělým výkonům. A obdivuji, že na to mají sílu a vytrvalost, stejně jako naši hokejisti, kluci, s kterými už na jedničce Babovřesků byla radost pracovat a teď věřím, že to bude ještě lepší, protože mají ve scénáři větší prostor,“ podotkl režisér a scénárista.

Také producentka filmu Dana Voláková má z večera stráveného se svými přáteli a kolegy a také s předními českými sportovci, z nichž většina skvěle reprezentuje Českou republiku, dobré pocity: „ Atmosféra byla velmi přátelská, pan režisér seznámil hokejisty s dějem filmu a jejich rolemi, předali jsme jim scénáře a natáčecí plán a podepsali s každým smlouvu. Takže nám nic nebrání tomu, abychom začali natáčet.“

Producentka Michaela Flenerová, která má na starosti výrobu filmu, k tomu dodala: „Osobně si velmi vážím toho, že kluci vůbec účinkování ve filmu přijali a budou s námi točit.
Je s nimi velká legrace, i když jsou občas „nepolapitelní“ a někdy je velmi těžké je zorganizovat dohromady, ale musím je pochválit, za ten rok, co se známe, se v komunikaci velmi zlepšili a na pracovní maily, telefonáty a SMS odpovídají a reagují včas“.


A jak že bude role Jakuba Kováře, Jakuba Voráčka, Ondřeje Pavelce, Radka Smoleňáka a Jiřího Tlustého vypadat? „Budou hrát především sami sebe – hokejisty, kteří přijedou do Babovřesk za svým známým Filipem, kterého hraje Martin Stropnický, a prožijí s obyvateli této fiktivní vísky několik dnů, ale víc neprozradíme. Více se diváci dozvědí v kině, a to konkrétně od 20. 2. 2014, kdy má film Babovřesky 2 svoji distribuční premiéru. A bude to stát za to,“ slibují autoři filmu Babovřesky 2, jehož natáčení již 24. května v jižních Čechách vypukne.