Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška pokřtil DVD Babovřesky

29. 8. 2013

389573-original1-ol3d8.jpgPřestože se o tom spekulovalo, oficiální to je teprve nyní. Při středečním křtu DVD komedie Babovřesky v centru Nový Smíchov v Praze oznámil režisér Zdeněk Troška, že v létě příštího roku začne natáčet snímek Babovřesky 3. S Markem Kališem nedávno dopsali scénář.

Bude tomu předcházet premiéra snímku Babovřesky 2, která je naplánovaná na 20. únor 2014. V současné době už je druhý film téměř hotový.

Aby fanoušci Troškových komedií měli v mezičase „co na práci“, přichází na trh DVD s prvním filmem. Následující dva měsíce se bude prodávat pouze v obchodních domech Tesco, potom zamíří i do dalších prodejen.

První díl trilogie Babovřesky měl premiéru 14. února letošního roku. Přestože recenze na něj nebyly příznivé, vidělo jej již na 625 tisíc diváků. „Dozvěděl jsem se, že v Čechách a na Slovensku vidělo Babovřesky už skoro osm set tisíc diváků,“ řekl Troška.

„Ten film vznikl v podstatě na přání diváků. Neustále jsem dostával mnoho dopisů a také mě zastavovali lidé a říkali, abych natočil nějakou komedii, aby se mohli pobavit něčím českým. Proto jsme natočili film, u kterého ale nikdo z tvůrců nečekal, že bude mít tak obrovský úspěch. Během prvního víkendu 389572-gallery1-v789r.jpgpo uvedení na něj přišlo více než sto čtyřicet tisíc diváků, což je neuvěřitelné číslo. Musím se pochlubit, že jsme v žebříčku návštěvnosti přeskočili Avatara, Pána prstenů nebo Harryho Pottera,“ dodal Troška.

Věří, že se i druhý díl komedie bude líbit. „Musím říct, že lidé, kteří ho už viděli nehotový ve střižně, mi říkali, že je mnohem lepší než první,“ řekl ještě Troška.

Hned v létě následujícího roku začne natáčet třetí díl komedie. S Markem Kališem dopsali v těchto dnech scénář.

 

zdroj:novinky.cz autor:Jaroslav Špulák