Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška se zhroutil, Psal bulvár. To je BLBOST!!!

12. 6. 2013

965497_181097102051911_230327182_o.jpg

foto: Vojtěch Resler

Redaktoři EuroZprávy.cz zajeli v pátek (7.6.2013) do malebné jihočeské vesnice Záboří, kde se na obecním úřadě točí jedna ze scén připravovaného druhého dílu veleúspěšné komedie Babovřesky.

A jak jde natáčení? "Já musím zaťukat. Díky tomu, že herci jsou volní, tak jsme mohli v pohodě přehazovat plán. Tzn. že když byly nastaveny na ten který den exteriérové scény, tak jsme je vyměnily za interiérové. Takže celé to období dešťů jsme točili uvnitř. Nemáme vůbec žádnou ztrátu, natáčení se nemuselo přerušovat, nikdo se tu nezhroutil, nikdo nebyl zoufalý. Všechno probíhalo podle plánu a splnili jsme plán na 100 procent a do dneška to tak platí," řekl pro EuroZprávy.cz Zdeněk Troška.

Ten následně zkritizoval bulvární novináře za dezinformace, které vypustili. V nich se psalo, že se Troška zhroutil a celý film je ohrožen kvůli povodním a narůstajícímu rozpočtu. "Ne, to vůbec není pravda a nevím, jak na to přišli. Je to o přes hubu, je to normální vědomé šíření lži a myslím, že by to mělo přestat. Nejhorší je, že oni vám dají do pusy, do uvozovek, a citují vás a přitom se mnou vůbec nikdo nemluvil. To je pravdu o přes držku," rozzlobil se jinak velmi klidný a usměvavý Troška.

Jeho slova nám následně potvrdila producentka filmu Dana Voláková. "My jsme jediná produkce, která natáčí, a točíme podle natáčecího plánu," řekla a nemohla si vynachválit spolupráci s panem Troškou: "Je to nejlepší režisér, kterého si produkce může přát."

Povodně se tak průběhu natáčení de facto nedotkly a jediné, co dělalo problémy, bylo studené a mokré počasí. Jenže i s tím se filmaři poprali a tak nebyl prostor pro žádné chmury ani nervozitu.

"Tak nervozita u Zdeňka Trošky ve své podstatě není, protože Zdeněk je sluníčko, které když přijde na plac, tak rozsvítí kompletně všechny. Spíš to bylo tak, že jsme chodili pod deštníky a navlhlý. To sice na náladě nepřidá, ale točíme poměrně krátké směny, nemáme přesčasy a díky profesionalitě všech se to zvládlo i bez toho sluníčka," vysvětlila tajný recept Voláková.

 
ZDROJ: EuroZprávy.cz