Jdi na obsah Jdi na menu

Z pekla štěstí 2

01.jpgZ pekla štěstí 2

Pohádka, Česko, 2001, 102 min

Režie: Zdeněk Troška

Scénář: Zdeněk Troška

Hudba: Petr Malásek

Hrají: Karel Gott, Michaela Kuklová, Václav Vydra nejml., Miroslav Šimůnek, Vladimír Brabec, Sabina Laurinová, Dana Morávková, Lukáš Vaculík, Miriam Kantorková, Milena Dvorská, Radoslav Brzobohatý, Helena Růžičková, Vítězslav Jandák, Bohumil Švarc st., Daniel Hůlka, Karel Liebl, Pavel Soukup, Ivo Theimer, Rudolf Kubík, Vlastimil Zavřel, Zdeněk Kozák st., Jana Andresíková, Daniela Bartáková, Filip Blažek, Ladislav Dvořák, Jan Kalous, Jaroslav Kaňkovský, Radmila Malá, Eva Spoustová, Pavel Šrom, Stanislav Veselý, Tomáš Racek.

Obsah: Z Markýtky a Honzy je milující se a milovaný královský pár. Vychytralá princezna Eufrozína omámí Lucipera svým půvabem a pomocí sedmimílových bot i s tatíčkem prchá z pekla, aby se opět dala dohromady s králem Brambasem a zbavila Honzu trůnu. Také zlá sestra Dora využije nepřítomnosti Honzy, který je na tažení proti nepříteli a vetře se na zámek, kde málem připraví o život Markýtku i jejího právě narozeného syna jen aby potom sama Honzu mohla získat. Na straně zamilované dvojice stojí ale tentokrát vedle Kujbaby, Hnipírka, Valihracha či prozíravé kmotřičky a dvojice čertů i sám Luciper, tříhlavá saň s malým dráčetem a další postavičky. V humorné podobě se tu oproti prvnímu dílu setkáme i s novými pohádkovými rekvizitami jako je vedle již zmíněných sedmimílových bot i tři přání plnící zlatá rybka, kašička z kouzelného hrníčku nebo třeba nápoj zapomnění. Zlo je podle zákonů pohádky nakonec potrestáno a královský tatíček s Eufrozínou, Brambasem a Dorou se tísní v pekle ve společném kotly. 

Oficiální videoklip:                                   Film o filmu 1. část

 

Film o filmu 2.část                                            Film o filmu 3. část

 

                                           Postprodukce

Zajímavosti o filmu:

  • Na 1. MFF pro dětské filmy NADĚJE v Petrohradě (2003) získal snímek obě hlavní ceny festivalu – Grand prix a 1. cenu dětské poroty.
  • Film navštívilo v kinech 334 858 diváků a vydělal 19 980 437,- Kč
  • Filmovalo se v Adršpašských skalách (jezero) na zámku Telč a hradu Gutštejn.
  • Práva se prodala do 22 zemí.
  • Bylo natočeno 35 Km filmu, 144 obrázků a 1200 záběrů.

Rarity k filmu:

DVD obal, oba díly Z pekla štěstí 1-2  v jednom DVD nosiči (Německo)

                        přední strana                                                           zadní strana

z-pekla-stesti-2-nemecko.jpg