Jdi na obsah Jdi na menu

Babovřesky 2

babo2.jpgBabovřesky 2

Česko, 2014, 110 minut

Režie: Zdeněk Troška

Scénář: Zdeněk Troška, Marek Kališ, Ľuboš Draganovský

Námět: Ľuboš Draganovský

Hudba: Karel Vágner

Hrají: Lukáš Langmajer, Jana Synková, Veronika Žilková, Lucie Vondráčková, Pavel Kikinčuk, Bronislav Kotiš, Jan Dolanský, Jiří Pecha, Lubomír Kostelka, Miriam Kantorková, Michal Pavlata, Jan Kuželka a mnoho dalších..

 


Obsah:

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky v nichž se někteří i najdou.

Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty - třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám.

Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě. A nad tím vším bdí farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem..

 Upoutávka:                                                              Film o filmu: