Jdi na obsah Jdi na menu

Černo bílé Tour LUCIE BÍLÉ

Černobílé turné LUCIE BÍLÉ bude výjimečné ve všech směrech

935605_165015196997206_1068853482_n.jpg

Patnáctinásobná Česká (Zlatá) Slavice vyráží letos na své největší tour s názvem   LUCIE BÍLÁ – Černobílé turné 2013.  Se svými 11. mega koncerty se představí celkem v 10 městech v Česku a na Slovensku. V Praze se uskuteční dva koncerty. Ve středu 4. září 2013 se v Praze konala velká tisková konference právě k Černobílému turné, které bude výjimečné ve všech směrech!

Tiskové konference se zúčastnila zpěvačka Lucie Bílá, její dlouholetý spolupracovník a osobní přítel, skladatel, hudebník Petr Malásek. Režisér turné Jeffo Minárik a choreograf Miňo Kereš se z pracovních důvodů omluvili.

„Oba pánové už velmi pilně pracují na přípravách Černobílého turné, a také na soutěži CS Talent, jejíž je Lucie Bílá také porotkyní. Nicméně oba přední umělci, kteří tvoří podstatu celého týmu, nyní řeší od scény, přes režii turné, až po složitou choreografii, nejen pro samotnou zpěvačku, ale i další účinkující,“ podotkl PR manažer turné René Kekely. 

„Jsem ráda, že se mi podařilo dát dohromady skvělý tým lidí, velkých profesionálů, ty nejlepší z nejlepších, s nimiž jsem se pustila do turné, které nazývám takovou malou olympiádou. A jak zpívám ve svém novém singlu „Jsem to já“, který vznikl právě k turné, jdu tak trochu „do boje“, protože upřímně, ani já sama ještě nevím, co přesně mě čeká. Co všechno si na mě pánové Minárik a Kereš vymysleli. Jen vím, že třeba kapela bude hrát „kdesi výš“ nad jevištěm. Přeju si, aby to bylo něco výjimečného. Jsem posedlá tím, co dělám, ale tentokrát bych raději, aby to nebyla jen muzika, ale také zážitek,“ říká o svém dosud největším turné Lucie Bílá.

0300018_parketka_luciebila_final3_0003-copy.jpg

 Ta má za sebou sérii velkých autogramiád a tiskových konferencí ve vybraných městech ČR   a SR, které se vážou k celému tour. Spolu s částí svého týmu, s nímž v uplynulém týdnu Černobílé autogramiády absolvovala, si tyto akce velmi pochvalovala. Průměrně se Lucie Bílá v obchodních centrech v Bratislavě, Ostravě, Zlíně, Č. Budějovicích, Plzni, Liberci  a Pardubicích podepisovala tři až čtyři hodiny. Rozdala tisíce podpisových karet, stovky singlových CD a se stovkami lidí se vyfotila, a také dostala velké množství drobných dárků a květin.

„Bylo to nad mé očekávání. Byl to to úžasný týden, i když náročný, ale už teď mi chybí. Mám ráda lidi a jsem ráda s nimi. To jsou moje baterky, to je moje energie,“ poznamenala Bílá s tím, že na mega koncerty se velmi těší, právě kvůli publiku.

0300018_parketka_luciebila_final2_0000.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucie Bílá už několik měsíců dodržuje přísnou dietu, pitný režim, cvičí a je pod odborným dohledem. Jak sama zpěvačka přiznává, výsledky jsou vidět a ona sama se cítí v pohodě. Černobílé turné, které je doposud největší svého druhu v kariéře patnáctinásobné Slavice, bude výjimečné ve všech směrech. Nejen rozsahem, nejen tím, že se odehraje výhradně na velkých zimních stadionech, ale především počtem účinkujících, počtem lidí v zázemí, ale i technickými prvky.  

TECHNIKA:

Kamiony & doprava:

Aparatura se bude převážet celkem 8 kamiony a cca 15 doprovodnými osobními auty a dodávkami.

Váha aparatury:

Celková váha techniky (ground support, pódium, světla, LED technologie) je cca 100 tun.

Rozměry scény:

Scéna bude tvořena ground supportem, na kterém bude zavěšena technika a má rozměry 28 x 16 metrů. Součástí scény bude molo o rozměrech 8 x 3 metry, zakončené druhým menším pódiem. Nad molem budou zavěšeny pojízdné kruhové konstrukce, které budou osazeny LED obrazovkami. Tyto konstrukce budou zavěšeny na speciálních motorech, které umožní pohyb LED obrazovek nad molem.

Pojízdná LED stěna:

Poprvé na turné v ČR/SR se bude používat speciální pojezdový systém, který bude osazen LED obrazovkou s vysokým rozlišením o rozměrech 16 x 8 metrů.

Team -  počet osob:

Technicky team čítá 80 osob, bude zajišťovat hladký průběh každého koncertu, celkově bude každou akci zajišťovat cca 250 lidí. 

Hydraulika:

Součástí pódia bude i speciální hydraulická plošina.

Pyrotechnika:

Součástí show bude i bohatá pyrotechnika, využívající technologii CO2 jet, černo-bílé konfety a standardní pyrotechniku. 

Catering:

Na celé turné pojede speciální mobilní kuchyně, která bude přímo na místě koncertu vařit jídlo jak pro umělce, tak pro technický team. 

„Půjde skutečně o velmi výjimečné prvky a turné proto bude zcela mimořádné oproti těm, které diváci u nás znají. Lze s přehledem srovnat s těmi největšími turné zahraničních hvězd,“ uvedl za production managera Milana Skotálka, který se z pracovních důvodů nemohl tiskové konference zúčastnit, PR manažer turné René Kekely.

lb.jpg

Právě Milan Skotálek je autorem vizualizace scény, včetně stage, jejíž finální podoba je již hotová a byla na pražské tiskové konferenci představena.

Na jedenácti exkluzivních koncertech Černobílého turné 2013 v Česku a na Slovensku, nebude chybět repertoár poskládaný z popu, rocku, šansonů a muzikálových hitů. Právě Lucie Bílá je jednou z nejznámějších muzikálových interpretek.

lb-foto-jakub-klimo.jpg„Bude to směs písní z projektů - od Bídníků, přes Drákulu, Krysaře, Johanky z Arku až po Carmen, či současnou Aidu. Zcela jistě zazní známé hity, které fanoušci znají z koncertů, rádií, televizí, či CD. Nebude chybět ani výběr krásných a výjimečných písní, ze zatím posledního zpěvaččina alba MODI, kam texty ještě před svým skonem stačil napsat textař Pavel Vrba. Ale bude tam i několik remixů a opravdu na výběru písní spolu s Lucií pracujeme a dolaďujeme. Budou tam dvě kapely a bude to opravdu v mnohé i něco, co by od Lucie třeba nikdo nečekal,“ prozradil hudebník Petr Malásek, bez kterého si Lucie Bílá podle svých slov neumí představit žádný ze svých koncertů, a už vůbec ne takový projekt, jakým je právě Černobílé turné.

Černobílé turné 2013 má také charitativní podtext. Lucie Bílá již více než 10 let spolupracuje s Kontem BARIÉRY, proto se rozhodla přispět na dobrou věc. A již v začátcích příprav turné zmínila, že hodlá vlastnoručně uháčkovat srdíčka, která se budou na koncertech prodávat. Svůj slib splnila. 

„Mám uháčkovaných už 300 srdíček, bílých a černých. Jedno trvá dvacet minut až půl hodiny a háčkuju skutečně všude, především pak při cestách autem. Nerada sedím někde jen tak a ztrácím čas. Chtěla jsem, aby lidé měli taky něco, co jim mohu dát, vlastnoručně vytvořit, proto jsem ráda, že se mi daří háčkovat srdíčka a věřím, že pomůžeme těm, kteří to nejvíce potřebují,“ dodala Lucie Bílá.

PR manažerka Konta BARIÉRY Kristina Jakubcová upřesnila, že spolu se zpěvačkou vybraly dva lidské příběhy konkrétních lidí, mladých dívek, které postihl nepříznivý osud, a bez pomoci se neobejdou.

Prvním je příběh slečny Martiny. Je jí 27 let, věnovala se tanci a choreografii, učila tančit děti i dospělé, při nácviku akrobatického prvku si ale poranila páteř. Musela se vzdát všech aktivit, dlouho byla v nemocnici a nyní dokončuje rehabilitaci. Pak se však chce vrátit do života – chce se opět věnovat tanci, dál učit, nejlépe mít skupinu zdravých i handicapovaných tanečníků. Potřebovala by vertikalizační zařízení, aby mohla rehabilitovat také doma po propuštění z rehabilitačního ústavu. Toto zařízení stojí více než 170 tisíc korun. Konto BARIÉRY Martině přispěje 100 tisíci, takže jakékoliv další peníze, které získá, se budou moc hodit.

Druhým případem je příběh slečny Zuzany. Té je 26 let, pochází ze Slovenska, ale od roku 2009 žije v ČR. V lednu 2012 překonala těžkou meningokokovou sepsi, po které jí museli amputovat levou nohu. Prodělala i transplantace kůže, pravá noha má omezenou hybnost. Proto se pohybuje na vozíku, jen velmi krátkou vzdálenost přejde sama. Potřebovala auto         s automatickou převodovkou, aby mohla být samostatnější, klasické řídit nemůže. Na to jí přispělo z firemních fondů Konto BARIÉRY. Bude ale potřebovat vozík a další pomůcky…

Poté, co se Lucie Bílá seznámila s oběma příběhy, rozhodla se, že pokud nebudou na pokrytí těchto potřeb postačovat peníze získané z prodaných srdíček, případně jejích dalších háčkovaných ručních prací, přispěje ona sama části honoráře z celého turné.

Rozpočet Černobílého turné 2013, které produkuje spol. SickArt Praha, přesahuje částku 1 milion eur. (cca 25 milionu780 tisíc korun)

Jako host /předskokanka/ turné vystoupí mladá zpěvačka PATRICIE, která představí písničky ze svého nového CD!

Vstupenky na LUCIE BÍLÁ – Černobílé turné 2013 jsou k dispozici u prověřených             a známých prodejců: www.ticket-art.cz, www.ticketportal.cz,  www.sazkaticket.cz, www.ticketpro.cz

Ceny vstupenek:

Omezený počet super exkluzivních míst 1290,- Kč,

Omezený počet exkluzivních míst 990,- Kč,

790,- Kč, 590,- Kč, 390,- Kč.

Držitelé průkazů ZTP, ZTP/P 99,- Kč