Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška s herci míří do Afriky

21. 9. 2009

Zdeněk Troška s herci míří do Afriky: Budou bez mobilů, luxusu i jídla! Navíc se budou trmácet 10 hodin v autě v horku!

 

ObrazekV současné chvíli je již pro natáčení vydáno oficiální povolení keňských úřadů. Natáčet se bude v české nemocnici ve vesnici Itibo, v pralese Kakamega, na letišti v Kisumu a u jezer Nakuru a Naivasha.

Český 18ti členný štáb v čele s režisérem Zdeňkem Troškou a 4 herci (Jaroslav Šmíd, Betka Stanková, Zuzana Slavíková a Bob Klepl) se chystá na cestu. Probíhá očkování, připravuje se technika, vyřizuje se celní dokumentace k jejímu vyvezení do Keni.
Natáčení v Keni nebude žádná idylka. Po příletu do Nairobi čeká štáb 10ti hodinová cesta auty do vesnice Itibo. Itibo leží stranou od turistických oblastí, a tak nejbližší hotel je přes hodinu cesty od místa natáčení. Silnice v Keni jsou nekvalitní, takže každý přesun z místa na místo je hodně náročný, a takových přesunů má štáb před sebou několik. Obrazek

Počasí není v této části Afriky ideální, v oblasti deštného pralesa Kakamega každý den minimálně jednou prší, a nejsou to žádné přeháňky, ale skutečné tropické lijáky. Navíc, dle aktuální předpovědi, v letošním roce se právě v oblasti, do které se štáb Zdeňka Trošky chystá, očekává na říjen nezvyklé množství srážek.

Další zkouškou bude pro štáb místní strava. V širokém okolí Itibo nejsou žádné restaurace, a tak budou českému štábu vařit místní ženy, a protože se jedná o velmi chudou oblast Keni, nelze si „objednat“ nic jiného, než pro Keňu typické kukuřičné placky. Aby se diváci filmu mohli potěšit záběry nádherné keňské přírody a divokých zvířat, bude muset štáb překonat na své cestě nejedno úskalí.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář