Jdi na obsah Jdi na menu

Babovřesky 2 jsou již dotočené

6. 7. 2013

 

993057_187765778051710_1037806151_n.jpg

 

U druhého dílu komedie Babovřesky padla poslední klapka. Režisér Zdeněk Troška a jeho štáb během natáčení vystřídali celkem devět lokací. Jak jinak, než na jihu Čech.

"Natáčelo se například v Dobčicíh, Záboří nebo Holašovicích," řekl PR manager Babovřesk René Kekely. Diváci tak v kině opět uvidí typicky malebnou jihočeskou krajinu a poznají, jak kouzelný může být ještě dnes život na mnohých jihočeských vesničkách. Jak říká režisér i herci, natáčení stejně jako první díl, provázela obrovská legrace a spousta pěkných chvil. A to i přesto, že počasí práci filmařů tentokrát rozhodně příliš nepřálo.

Silné deště, které sužovaly štáb v prvních dnech, vystřídala hned poté tropická vedra. "Divák ale nic nepozná. Díky skvělé technice a šikovným technikům bude všechno krásně letní a prosluněné. Bude to opět komedie plná slunce, jahod a vůně sena," říká autor scénáře a režisér Zdeněk Troška pro kterého jsou Babovřesky 2 už dvaadvacátý filmový počin.

Stejně jako při práci na prvním díle si i tentokrát režisér pochvaluje, jak skvělé přivítání se jim v jihočeských vesničkách dostalo. "Lidi byli zase moc milí, vítali nás koláčema, buchtama. Dobrotama nás zásobili i během natáčení," chválí osadníky míst, kde štáb natáčel, režisér, který prý ani nechce vědět, kolik kilo během natáčení přibral. "Na váhu nelezu a diety také nedržím," směje se Troška. Toho teď už čeká perná práce ve střižně.

1052330_611775628832996_804454629_o.jpg

Slavnostní premiéru naplánovali tvůrci filmu na 20.února. Diváci se mohou opět těšit například na Lucii Vondráčkovou, Veroniku Žilkovou, Lukáše Langmajera a samozřejmě i tradiční skupinu drbavých babek. A tentokrát nebude chybět ani partička hokejistů jako třeba Jiří Tlustý, Jakub Kovář nebo Ondřej Pavelec. Zahrají si sami sebe.

 

zdroj: 5+2, autor: Veronika Pohanková