Jdi na obsah Jdi na menu

Dokončovací práce filmu Babovřesky 2 finišují

9. 10. 2013

babovresky2-vizual-final-hokejovy-nahled.jpgPokračování úspěšné komedie BABOVŘESKY Zdeňka Trošky, s pořadovým číslem 2, jsou v plném proudu postprodukčních příprav. Režisér Zdeněk Troška spolu s částí svého týmu pilně pracoval na tom, aby byly vybrány ty nejlepší natočené záběry, a teď nastává další fáze proto, aby film mohl 20. února 2014 přijít do kin. Na filmovém plátně se tak znovu rozvine děj z  vísky, kterou ovládá svými drby, klepy a intriky univerzální drbna Horáčková (Jana Synková) se svou „company“. Ve dvojce navíc podstatně celý příběh ovlivní pětice slavných hokejistů a diváci se mohou těšit i na nečekaná překvapení.

„Materiál je nastříhán do finální podoby, pracuje se na „barvení“ filmu. Budou se dělat zvuky, ruchy, postsynchrony a skladatel Karel Vágner, připravuje hudební motivy. Myslím si, že pokud se někomu líbila jednička, dvojka ho nezklame. S lehkým nadhledem a nadsázkou se opět vrátíme do vesničky Babovřesky, kde drb střídá drb a pomluva pomluvu a dochází tak, stejně jako občas v životě, k nečekaným zvratům a až neuvěřitelným situacím,“ říká autor scénáře a režisér Zdeněk Troška.

Téměř před dokončením je i trailer k filmu (krátký sestřih scének filmu), v kterém se milovníci klasických „Troškovin“ budou moct přesvědčit, že se opravdu mají do kina na co těšit.

„Jsem moc rád, že se opět sešla skvělá parta herců i neherců, skvělý štáb. Některé postavy přibyly, tak budou naše báby z Babovřesk mít zase o čem drbat. Jsem kluk z vesnice, tohle prostředí dobře znám a do svých filmů se snažím používat to, co jsem v životě vypozoroval, zažil, či zažili moji známí. Stačí, když si vzpomenu na jednu ze svých babiček a okamžitě mi naskakují zážitky, průpovídky, její hlášky. Člověk se jen musí umět dívat okolo sebe, poslouchat a mluvit s lidmi,“ odpovídá Zdeněk Troška na otázku, jak to dělá, že v jeho komediích má divák pocit, že se nedívá na film, ale že v něm sám je. 

V Babovřeskách 2 se opět objeví Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk, Jana Synková, Jindřiška Kikinčuková, Lucie Vondráčková, Jan Dolanský, Lubomír Kostelka, Jiří Pecha, Radek Zima, Jan Kuželka a tentokrát i hokejisté Jiří Tlustý, Jakub Kovář, Jakub Voráček, Ondřej Pavelec a Radek Smoleňák. Nově také herci Bronislav Kotiš, Martin Stropnický či herečka Miriam Kantorková.

„Už teď můžeme prozradit, že zatímco se „dodělává“ dvojka, už má pan režisér i my v hlavě třetí pokračování, které by se mělo natáčet v létě příštího roku. Během října odletíme k moři na výběr lokací, protože malá část děje příběhu se odehrává právě tam. Zkrátka, vezmeme babky z Babovřesek k moři,“ prozradily producentky filmu Dana Voláková a Michaela Flenerová.

Do trojky by se také měla vrátit zpěvačka Lucie Bílá, která hraje cikánku Aranku, jenž chce pokřtít své jedenácté dítě a dát mu jméno Tygr. „Děj se odehrává den po dni, proto ve dvojce Lucie není, ale ve trojce s ní počítáme.“ říká Zdeněk Troška.

Filmařům se ale hlavně podařilo vrátit do kin i diváky starších ročníků. Babovřesky mají totiž podíl na největší návštěvnosti kin roku 2013, kam spadají i lidé, kteří jsou už v důchodového věku, což bylo doposud v Českých poměrech dlouhá léta téměř nevídané.“

Myslím si, že Babovřesky nabídnou lidem zase humor a vrátí jim v téhle složité době úsměv.“ dodává režisér. 

Babovřesky 1 jsou také již od září v prodeji na DVD nosičích.