Jdi na obsah Jdi na menu

Filmový štáb Zdeňka Trošky pokračuje v natáčení pohádky

26. 8. 2010

icon_7242_1.jpgFilmový štáb režiséra Zdeňka Trošky, který natáčí novou výpravnou českou pohádku Čertova nevěsta, pokračuje od čtvrtka na severočeském zámku Ploskovice. Režisér uvedl, že zde budou herci, komparzisté a členové štábu až do 5. září. Příběh na motivy Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil, který Troška přepracoval spolu s asistentem Markem Kališem do podoby scénáře laskavého příběhu, kde nechybí napětí, láska, intriky, vznikal do pondělí také na zámku Buchlovice na jižní Moravě.

"Tam jsme udělali skutečně kus práce, protože jsme pracovali i s více než stovkou lidí, herců i komparzistů, a kde jsme točili i zámecký ples. Na Ploskovicích budou vznikat především interiéry rokokového zámku, protože příběh se odehrává právě v období rokoka, čemuž odpovídají i krásné kostýmy výtvarníka Josefa Jelínka," podotkl Troška.

Natáčení začalo na konci července v Židově strouze u jihočeské Bechyně, poté na hradě Choustník a v okolí rybníka Bezdrev. Až filmaři dokončí práce na jihu Čech, přesunou se do ateliéru na pražský Barrandov, kde vznikne interiér čertova mlýna i některé triky. Zde bude štáb pracovat do 18. září.

"Natáčení jakéhokoli filmu má tři fáze. První je vznik námětu a scénáře a přípravy, druhá je samotné natáčení a třetí pak úpravy filmu, jako je střih, ozvučení, ruchy, hudba, triky. Na těchto úpravách budeme pracovat po celý zbytek roku a část dalšího," dodal režisér Zdeněk Troška, kterého kromě prací na Čertově nevěstě bude nyní zaměstnávat projekt televize Nova Talentmania, která startuje v neděli večer.

V nové pohádce diváci uvidí Sabinu Laurinovou, Davida Suchařípu, Janu Andresíkovou, Báru Munzarovou, Karla Zimu, Františka Němce, Evu Josefíkovou, Václava Šandu a další. Film by měl do kin přijít v březnu příštího roku.