Jdi na obsah Jdi na menu

Nový hokejový team HC BABOVŘESKY

26. 6. 2013

 

 

den7plakat-064-1.jpg

 

Česko má nový a zřejmě nejstarší hokejový tým na světě! Narychlo ho sestavily báby z Babovřesk pod vedením univerzální drbny Horáčkové. Patrony se stali slavní čeští hokejisté z NHL Voráček, Kovář, Pavelec, Tlustý a Smoleňák! To je góóóól,“ prohlásil režisér Zdeněk Troška, který jak sám přiznává, není odborníkem na sport a pořádně ani neví, jestli se hokej hraje na třetiny nebo poloviny.

„Mě je to fuk, ale důležité je, že je legrace a ta u nás na natáčení je. Kluci hokejisti, jak my jim říkáme „hokejky“ přivezli nějaké dresy a naše drahé babky se do nich narvaly. Nejvíc se jako ryba ve vodě cítila naše nejstarší hvězda „babka lyžařka“ Jarmilka Bursová, která zase dokázala, že je pro každou špatnost,“ pochvaloval si Zdeněk Troška.

HC Babovřesky se tak stal snad nejstarším hokejovým týmem na světě. Protože věkový průměrden7plakat-066-1.jpg členek týmu, který je čistě ženský, tedy babský, se snad ani nedá spočítat. Nejstarší hráčce je 84 a tou je právě babka lyžařka. Ta, ikdyž má na sobě fešácký dres, nezapomněla na svou lyžařskou hůlku.

Dresy se tentokrát „sedmi statečným“, jak všichni, kdo se na filmu podílí, našim drbnám říkáme, náramně hodily. Tropická vedra pominula, a tak ve fešáckých hokejistických oblečcích bylo všem tak akorát.

„Hezky jsme zapózovali našemu panu fotografovi a myslím si, že tohle až svět uvidí, nebude věřit vlastním očím. Tohle je možné snad jen v Babovřeskách,“
doplnil Zdeněk Troška.

A protože film vzniká výhradně v jižních Čechách a jak mnozí vědí, slavný budějovický hokej je tak trochu „v ohrožení“, „holky“ z Babovřesk, které pamatují snad i požár Národního divadla se nabízí, že tu hokejovou ligu prostě zachrání…

„Sodoma Gomora,“ říkají na to kluci profíci – Jakub Voráček, Jakub Kovář, Ondřej Pavelec, Jiří Tlustý a Radek Smoleňák. I když, dodávají, že vlastně proč ne, že by se na led s babčami, které si velmi oblíbili, klidně postavili. A možná by se celej svět divil, co my Češi jsme zač. My už se neztratíme, a kót teď ne, když stojíme oběma nohama v… Evropě….“ dodala by snad zcela jistě nejvěrnější kamarádka Zdeňka Trošky Helena Růžičková.