Jdi na obsah Jdi na menu

Pohádka Čertova nevěsta je natočena i v Barrandovských atelierech

1. 10. 2010

nataceni.jpg

 

 

Režisér Zdeněk Troška začne od pondělí (27.9.2010 poznámka redakce)  znovu pracovat na své nové pohádce Čertova nevěsta. Tentokrát půjde o fáze střihu, ozvučení, postsynchronů a především triků, kterých je zde přes 150.

Před více jak týdnem skončilo v ateliéru na Barrandově natáčení nové české pohádky, nyní ji čeká závěrečná a zároveň nejdůležitější a nejpracnější fáze.

"Nejenom na scénáři, kostýmech, hercích a prostředí záleží, jak bude který film vypadat, ale vaclav.jpgtaké na závěrečných úpravách. Správný střih, zvuk, hudba, ale také triky, dodávají filmům a pohádkám především tu správnou formu a atmosféru," řekl Troška, který podle všeho natočil jednu z nejvýpravnějších pohádek současnosti.

Troškova nová pohádka, kterou natáčel od konce července do poloviny září, vznikla na motivy příběhu Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil. Diváci se mohou v hlavních rolích těšit na Sabinu Laurinovou, Davida Suchařípu, Báru Munzarovou, Františka Němce, Janu Andresíkovou, a ústřední dvojici - studenty pražské DAMU Václava Šandu a Evu Josefíkovou.

V kinech by se romantický příběh, kde nechybí láska, napětí, intriky, ale také tajemno, i humor, objeví začátkem příštího roku, nejspíš v období od konce března do konce dubna. Přesný termín premiéry zatím autoři neznají.

zt.jpgKromě prací na Čertově nevěstě bude režiséra Zdeňka Trošku zaměstnávat i mnoho dalších povinností. Především role porotce v soutěži televize Nova Talentmania, která od příští neděle začne s přímými přenosy soutěžních kol, které se budou vysílat z Bratislavy, a také dokončení zábavně-poznávacího dokumentu o vinařství a víně s názvem Vinařská odysea.

"V zásobě mám pak řadu dalších projektů, od komedií, přes pohádky, ale rád bych zrealizoval i historický televizní seriál, který jak věřím, se mi povede natočit," dodal k plánům Troška.

Už nyní je jasné, že by do jedné z rolí, staré hraběnky, rád obsadil herečku a dabérku Janu Andresíkovou, kterou právě v nové pohádce Čertova nevěsta svěřil roli čarodějnice. Andresíková navíc před týdnem v Přelouči získala cenu za celoživotní mistrovství za dabing a spolu s Miriam Kantorkovou a Jiřinou Prokšovou se dostala do pomyslné Síně slávy českého dabingu.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Čertova nevěsta