Jdi na obsah Jdi na menu

Pohádka Čertova nevěsta slavila na festivalu v Rusku velký úspěch

14. 6. 2011

Zdeněk Troška se v Rusku v Uljanovsku na Volze zúčastnil mezinárodního filmového festivalu rodinných filmů.

“Bylo to úžasné, bylo doslova narvané kino. Museli to pro obrovský zájem promítat dvakrát. Dětští certova-nevesta.jpgi dospělí diváci byli nadšeni, skutečně jsme takový úspěch ani nečekali. Velmi mne to těší, neboť názor diváka je pro mne opravdové a jediné objektivní ocenění a hodnocení,“ řekl  režisér.

Zdeněk Troška na festivalu získal Cenu za rytířství, kterým vrátil dětem a společnosti krásu klasické pohádky.

“Potěšilo mne to, o to víc to motivuje k další práci. Z různých pofidérních kritik tady u nás si vůbec nic nedělám. Nedělám filmy pro kritiky, ale pro diváky,“ dodal Troška, jehož Čertova nevěsta se představí i na letošním ročníku Mezinárodního filmového festivalu dětských filmů ve Zlíně.

Zdeněk Troška si po návratu do Česka příliš volna neužije. Absolvuje několik pracovních jednání k novým projektům, které připravuje, včetně možnosti natáčení historického televizního seriálu z období 19. století. V plánu má i další pohádky, případně komedie. "Příští týden odlétám na devět dní do Kazachstánu a poté ještě koncem měsíce na pár dní do Petrohradu. Všechno jsou to pracovní cesty spojené s přehlídkami mých filmů a pohádek," dodal Troška.