Jdi na obsah Jdi na menu

Poslední klapka natáčení české části komedie Zdeňka Trošky Doktor od Jezera hrochů

30. 8. 2009

Obrazek

Definitivně poslední 33. klapka natáčení české části komedie Zdeňka Trošky Doktor od Jezera hrochů padla ve středu 26. srpna v ateliéru č.2 na Barrandově

Natáčení v českých interiérech a exteriérech skončilo v pátek 21. 8. 2009, konkrétně v 8. patře na interně pražské nemocnice Na Homolce, kdy byli na place herci Sandra Pogodová (Dobeškova sestra Veronika Krajánková), Mirek Vladyka (pacient Žůra), Michal Novotný (pacient Piml), Jiří Langmajer (dr. Pištělák) a Edita Brychta (dr.Homolová). V pondělí se po dvou dnech zaslouženého volna přesunul režisér Troška se svým štábem do ateliéru č. 2., kde vznikly interiéry Dobeškovy ubikace v Africe. V Praze se natočí vnitřky ubikace, setkání Dobeška s hadem, chirurgický zákrok a zbytek obrazů se bude točit v nemocnici v Itibo a v národním parku Nakuru v africké Keni. Nemocnice a porodnice v Itibo je funkční, a tak tvůrci zvolili stavbu ubikace a natáčení v ateliéru z důvodu, aby nenarušovali filmováním její chod a nerušili pacienty a rodičky.

ObrazekNa place v ateliéru se objevil hlavní představitel dr. Dobeška Jaroslav Šmíd, dále Bob Klepl, který hraje správce nemocnice – bodrého Vencu Maňase a Zuzana Slavíková jako sestra Zdenička Radobejlová.

Venca Maňas je baron Prášil, brouk Pytlík v jednom. Všechno zná, všude byl a všechno umí. O jeho minulosti se toho ale příliš neví. Jen to, co vypráví on sám. Jednoho dne se objevil jako správce českého nemocnice v Africe a v současnosti tam tráví již pátý rok. Zdenička Radobejlová je zlatá duše, anděl, ale v medicíně je s odpuštěním vrták. A tento tým jede do Afriky posílit právě dr. Čeněk Dobešek.

V říjnu odletí štáb, který spolu s herci Bobem Kleplem, Zuzanou Slavíkovou, Jaroslavem Šmídem a Betkou Stankovou čítá 22 lidí na 15 dní do africké Keni k jezerům Nakuru a Itibo, kde se budou točit scény s Bobem Kleplem a Zuzanou Slavíkovou. V Keni se budou natáčet scény na letišti, v nemocnici, u jezera a v národním parku.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář