Jdi na obsah Jdi na menu

Reportáž z akce Babovřesky v Hošticicích

28. 7. 2014

cimg4192.jpgV sobotu 26.7.2014 se v Hošticích u Volyně, kde před 30 ti lety padla první klapka trilogie Slunce, seno, jahody uskutečnila báječná akce s názvem Babovřesky v Hošticích, kam zavítalo přes tisíc návštěvníků. Počasí nám velice přálo, bylo krásně slunečno přesně tak,  jak to známe ze Sluncí sen.. Atmosféra se nesla v opravdu přátelském duchu, pivo a kofola tekly  dá se říci proudem. Návštěvníci  měli možnost navštívit  Čundrhilton,  kde se nachází motorka Venci Konopníka, replika pojízdné postele babičky a část nábytku z ložnice Konopníkové. O kousek dál visela moc pěkná fotka Kelišky – Marie Švecové. U vstupu byla pro děti připravená dílnička, kde si mohly vyrobit odznáčky, magnetky na lednici a jiné pěkné výrobky s předtištěným motivem popřípadě si je tam mohly samy navrhnout. Hned vedle dílničky byl aqauzorbing – ten byl celkem zábavný, to jste se nechali zavřít do velké koule na vodě a parádně jste se v ní vyblbli  a samozřejmě nesměla chybět ani trampolína. Nesmím zapomenout ani na bývalého Zemáka – autobus, ve kterém brouzdal kraje naší vlasti i současný prezident republiky Miloš Zeman, který svůj Zemák Hošticím přenechal a ty hoimg_7558.jpg nechali přelepit fotkami z Hoštic a filmů Slunce, seno..

Program,  který začínal ve 13:30 hod se odehrával na jevišti,  kde byla již nachystaná kapela.

 Na scéně se odehrálo mnoho pěkných vystoupení. Myslím si, že mezi ty nej  patří předání Českého Lva Zdeňku  Troškovi za jeho krásné filmy, které pro své diváky a fanoušky již řadu let točí. Lev byl předaný za nás  fanoušky.  Zdeněk z něj měl opravdu velkou radost. Předání si dokonce přijela natočit i TV Nova a hodilo by se říct to, co řekla Škopková v Slunci senu : Učešte  se, bude to točit televize. Po předání byl nachystaný bohatý program, jak jsem již zmiňoval po celý den  hrála kapela Scéna, vystoupil zde také v několika blocích imitátor známých osobností David Keller,  který hlasem Karla Gotta a dovětkovým hlasem Haliny Pawlowské přečetl všem a hlavně Zdeňkovi básničku,  která mu byla složená přesně na míru. Básnička je napsaná na ručně vyrobeném pergamenu o  rozměrech  50 x 30 cm, kde ve spodní části je pečeť, která  je složená ze 6 ti slov,které zaslal admin fanklubu  Michal autorovi. Bylo navrhnuto kolem 30 verzí  básničky.  Lev važí kolem 4 kg a je z olověného skla. Dále na jevišti  proběhla malá beseda se Zdeňkem Troškou a herci z filmů Slunce, seno, jahody – za tento film dorazili Kateřina Lojdová ( Ing. Tejfarová) ,  Broněk Černý (Venca Konopník), Pavel Kikinčuk (Šimon Plánička) a za Babovřesky to byla Jana Synková (Horáčková), Jan Kuželka (hostinský Rychlonožka), Pavel Kikinčuk (starosta Stehlík), Jindřiška Kikinčuková (Božena Němcová) a 

img_7494.jpg

další babky z Babovřesk. Po přátelském vyprávění herců a režiséra o filmech následovala autogramiáda  a focení. Mimochodem s herci se fotilo na každém kroku. Kolem 18 hodiny se předával Český Lev znovu a  to proto, že dopoledne se předával  před  kamerami  TV Nova  aby reportáž z akce stihli zpracovat do večerního vydání zpráv.  Po předání Lva Zdeněk Troška dostal ještě další překvapení a to obrovský balík,  který vážil skoro 7 kg a hádejte co tam bylo…  Ano myslíte si to správně, samé dobroty a ještě dostal wellness pobyt v relaxačním centru na Moravě. Také proběhla klasická volba Miss Kelišová a určitě neuhádne,  kdo jí vyhrál. Vyhrála jí  Babka Lyžařka z Babovřesk. Bábinka měla největší potlesk a bezkonkurenčně vyhrála volbu Miss.  

cimg4279.jpg

Návštěvníci měli možnost prohlédnout si i samotné Hoštice. V místní hasičárně na návsi mohli navštívit  muzeum, kde jsou umístěny jednak fotografie  k trilogii Slence, seno…  a jednak ukázka staré hasičské techniky, dále zde bylo možno zakoupit reklamní předměty, pohledy  s motivy filmů Slunce, seno, Babičku v posteli, dále pohledy z pohádky Princezna ze mlejna, Doktor od jezera Hrochů, Babovřesky 1-2 a nebo samotných Hoštic. Mile mě překvapilo, že tam byl pohled se zasněženými  Hošticemi , kšiltovky s motivem loga Ranče Šimona Pláničky, krýgle na pivo, turistické placky z Hoštic, magnetky, DVD s dokumentem o natáčení s názvem Slunce, seno, Hoštice a plno  jiných věcí.  Opravdu se Hoštice vyplatí navštívit během takovéto akce. Letos se dalo z Hoštic odnést plno neuvěřitelných zážitků, jako například let vrtulníkem nad Hošticemi, ze kterého  byli návštěvníci opravdu nadšeni.

Můžu vám přátelé říci, že sice nám teprve před pár dny akce skončila, ale už se připravuje další na příští rok. Co jsme si zatím dělali jen takový náčrt tak to bude paráda. Vám všem, se kterými jsem se tam potkal i nepotkal  tak děkuji za skvělý zážitek bylo to parádní a jste úžasní. Uvidíme se opět za rok v Hošticích a nebo  22.1.2015 na premiéře nové filmové komedie Babovřesky 3.

 admin Michal                                                           FOTKY Z AKCE ZDE

 

 

Náhledy fotografií ze složky Babovřesky v Hošticích 26.7.2014