Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s ,,universální drbnou Horáčkovou'' Janou Synkovou

11. 6. 2012

-006.jpg

Paní Synková, proč jste se rozhodla přijmout roli „univerzální drbny Horáčkové“?
Protože je to pan Troška. Ta role i scénář – to spojení se mi líbilo a zajímalo mne to.

Spolupracovala jste už někdy se Zdeňkem Troškou?
Právě že ne…Moc mne to lákalo, protože o něm vím, že je to pohodář a hodný člověk.             A říkala jsem si, jaké by to asi bylo. Tak jsem tady a natáčím a musím říct, že je to obrovská pohoda a klid. Panuje tam dobrá nálada a humor. Všichni jsou velmi milí!

Co samotná role Horáčkové. Užíváte si ji, dáváte do ní něco ze sebe?

Užívám si to, opravdu. Je to krásné. Samozřejmě, že herec do každé role vkládá tak trošičku něco ze sebe. Je to taková namíchaná směs, není to autentické, ale nějaké ty střípky tam určitě budou.

Chtěla byste takovou „Horáčkovou“ za sousedku?

Ne, tak to bych tedy nechtěla. (smích) Je to taková opravdu ta pravá drbna, baba, chvílemi až jedovatá. Ale na tu ves prostě patří. V reálu bych jí blízko mít nechtěla, ale takhle se mi to moc líbí.

A co lokace, v kterých se komedie natáčí?
To je další věc, která se mi líbí. Ty jižní Čechy a obzvlášť Dobčice a okolí. Je to krása, je to takové maličko až „kýčovité“ v tom dobrém slova smyslu. Ale je to krása.

Až dotočíte Babovřesky, na co se těšíte?

Na to, že budu mít prázdniny, protože po celém roce v divadle si chci odpočinout. Takže pojedeme na chalupu a budu si užívat volna. Ale v podstatě už teď mám tak trochu prázdniny. Natáčím hezkou věc, v hezkém prostředí a v pohodě. Co víc si přát.