Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s Veronikou Žilkovou

29. 7. 2012

 

 

pavel-kikincesuk-a-veronika-zesilkovae----1-.jpg

 

 

Veroniko, za sebou máte natáčení komedie Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny. Jaké jsou Vaše pocity?

Krásné. Jižní Čechy prakticky neznám. Prázdniny jsem většinou  trávila na Moravě nebo v Orlických horách. Jižní Čechy jsou  krásný kraj a když  je Vaším průvodcem Zdeněk Troška osobně, máte pocit, že jste v jeho pohádce. Vzal mě jednou večer na procházku a já jsem měla pocit, že to všechno má předem domluvené. Říkal: podívej tamhle se pase jelen a pásl se… a tady v potoce jsou kachničky a přes lávku jde kocour Mikeš… Všechno tam bylo. Dobří lidé otvírali okýnka a srdečně ho zdravili. Fakt jako v pohádce
 
Proč jste přijala roli v komedii Zdeňka Trošky
Po roce vážných rolí v divadle jsem zatoužila po komedii s profesionálem. Jeho filmy, ať se to líbí kritikům nebo ne, jsou českými diváky navštěvované. Proč se nepodílet na něčem, co se lidem líbí.
 
Už jste do médií prohlásila, že zatímco někteří kolegové by v takové komedii asi roli nepřijali, pro Vás to byla čest. Myslíte si, že „dostatečně nepoznali“ pohodovou spolupráci s režisérem Troškou a jeho štábem. A že kdyby ji poznali, hovořili by jinak? 
Určitě! Zdenek ví, co chce a má jasnou představu o tom, jak toho docílit. Buď na to přistoupíte, nebo ne. Já jsem přistoupila a ráda. A ta velká pohoda a skvělý profesionální štáb je už jen nadstavba celé práce.
 
Máte nějaký humorný či zajímavý zážitek přímo z natáčení na place či mimo natáčení, ale z práce pro Babovřesky? 
Pro mě bylo zjevením- manželský pár  Plekanec-Vondráčková. Tak krásné, skromné a mladé VIP rodiče je radost v šest ráno v Babovřeskách potkat.
 
Jaká je Vaše role „paní starostové“?
Je to typ „paničky“ , který ve vesnicích i městech také žije. Vzhledově Ivanka Trumpová z Babovřesk. Taková Lady Gaga ze vsi 
 
Jaká byla spolupráce s Pavlem Kikinčukem, Vaším filmovým manželem? 
S Pavlem jsme dobří kolegové z Činoherního klubu. Chvilku se podílel i na natáčení Tele tele, kam jsem ho přivedla, když Josef Carda musel být přeobsazen.
Je to výborný člověk i herec.
 
Myslíte si, že Babovřesky se mohou stát opravdu „komedií století“, tak jako se do podvědomí diváků zapsala trilogie Slunce, seno?
Netuším. Myslím, že Helenka Růžičková je nenahraditelná.
 
Co Vás čeká nyní dál v létě, pracovního, případně soukromého? 
Sem tam natáčení nových projektů a hodně času věnovaného rodině. Dlužím jim to.
 
Máte nějaké „životní motto“, kterým se řídíte? 
Jsme tady jen na chvilku!!!