Jdi na obsah Jdi na menu

Už se perou, velebosti? Naplace lítaly facky!

25. 6. 2013

965627_176670725827882_920566750_o.jpg

Týden po zahájení natáčení pokračování komedie BABOVŘESKY, s pořadovým číslem 2, se situace na place v jižních Čechách vyostřila. Špatné počasí, málo sluníčka, stres, nízké teploty udělali své. Padla jedna facka, druhá facka a strhla se mela. Dokonce štáb zažil situaci, kdy režiséra napadl člen hereckého štábu. Konkrétně herec Pavel Kikinčuk, hrající starostu Stehlíka chytil pod krkem režiséra Zdeňka Trošku… Tohle prostě nikdo nečekal!

Naštěstí vše je jenom jako a šlo o zkoušku záběru před takzvanou „ostrou klapkou“.  A aby Pavel Kikinčuk pochopil správně postavení a formu záběru, vyzval ho jeho kamarád, režisér a Zdeněk Troška, aby si to nazkoušel právě na něm.

„Natáčeli jsme scénu, kdy do Babovřesek přijede na základě udání kontrolor Dobroslav Dočistil (Bronislav Kotiš) a hledá starostu. U starostů doma je ale jen paní starostová Stehlíková (Veronika Žilková), která zjistí, že se spolu znají z dob studia. Paní starostová  pozve kontrolora domů, klábosí o časech minulých, je uvolněná atmosféra a v tom starosta (Pavel Kikinčuk) přijde domů, najde kontrolora rozvaleného na kanapi … No a pár facek na sebe pak nenechá dlouho čekat…,“ prozrazují tvůrci pokračování nejúspěšnější komedie desetiletí – BABOVŘESKY 2.
 
Jak sám Zdeněk Troška prozrazuje ...“Je to prostě film tak trochu ze života. A tak tomu odpovídají některé scény. Tak to prostě holt na té české vesnici bývá. A i naše komedie je o jednom velkém nedorozumění, o drbech. Při natáčení scén jsem já, duše dobrá, mírná pouze hercům ukazoval, jak bych si to představoval. Já bych se nikdy nepral, já ne,“ upozornil Zdeněk Troška,.

I přes nepříznivé počasí se daří film natáčet podle natáčícho plánu a představ režiséra i producentek Volákové a Flenerové. Všichni z herců vycházejí vstříc případným změnám a úpravám jejich natáčecíh dnů, a tak se Trošův tým blíží ke konci druhého natáčcího týdne.

V minulých dnech se na place střídali především Lukáš Langmajer, Pavla Bečková, Bronislav Kotiš, Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk a  „babovřesské BBC“. O víkendu herecký tým posílili ještě Lucie Vondráčková a Jan Dolanský.

„Přestože se na nás svatý Petr trochu vykašlal a nezajistil nám krásné počasí, náladu nám to nekazí. Některé záběry jsme prohodili z interiéru do exteriéru a až vyleze ten zázrak jménem slunce, tak dotočíme zbylé letní záběry.  A jedno vám můžu slíbit – film bude. Ten natočíme, ať se propadnu do západního Německa, jestli kecám,“
použil jednu z replik své první trilogie Slunce, seno, Zdeněk Troška.
Právě Babovřesky aspirují na to, aby se staly další Troškovou už v pořadí třetí komediální trilogií a druhou z vesnického prostředí.