Jdi na obsah Jdi na menu

V Ploskovicích skončilo natáčení pohádky Čertova nevěsta

8. 9. 2010

Zámek Ploskovice na Litoměřicku se v neděli stal posledním velkým natáčecím dnem filmové pohádky Čertova nevěsta, nyní se štáb stěhuje do ateliérů. Natáčení na zámku skončilo bez problémů, dokonce nezlobilo ani počasí, řekl režisér Zdeněk Troška.tr.jpg

 

Šlo o poslední natáčení s velkou výpravou, kostýmy a početným komparzem. Několik klapek padne ještě ve skanzenu v Přerově nad Labem, kde se budou dotáčet některé záběry, a práce pak bude pokračovat už jen ve studiu.

"Zvládli jsme to všechno, neměli jsme žádné vážnější problémy, a to dokonce ani s počasím, ostatně, natáčeli jsme uvnitř krásných zámeckých interiérů. Teď nás čeká půl roku práce ve studiu, střih, postsynchrony a další dolaďování. Film by měl být v kinech v březnu," uvedl Troška.

Režisér se při natáčení příběhu inspiroval méně známou pohádkou Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil. Krále hraje David Suchařípa, královnu Sabina Laurinová.

"Moje poslední práce v tomto filmu spočívá ve dvou větách, kterými královně vytknu, že se dala do spolku s čertem," řekl Suchařípa. V jeho filmografii je to druhá pohádka a je přesvědčený, že hraje laskavého krále. "V té první jsem hrál šaška. Princové se na mně nikdy nedostali," povzdechl si Suchařípa.

Princeznu Štěpánku hraje Eva Josefíková a statečného syna komorné Štěpána představuje Václav Šanda. Pro oba je to první filmová zkušenost "Něco jsem o filmu pochytil už na DAMU, ale tohle je něco jiného, opravdu velký film. Roli jsem získal v castingu a práce mě ohromně baví," svěřil se Václav Šanda.

V dalších rolích vystupují František Němec, Bára Munzarová, Jana Andresíková nebo Jan Kuželka.

Film se kromě Ploskovic natáčel také v okolí Týna nad Vltavou, na hradě Choustník nebo v jihomoravských Buchlovicích. Kameramanem je David Ployhar, příběh doprovází hudba Miloše Krkošky. Pohádka vzniká v produkci společnosti MediaPro Pictures a Golem Filmu. Hlavním mediálním partnerem je televize Nova.

Režisér Troška už nyní myslí na další projekty. "V plánu mám šest až sedm pohádek a také historický seriál," řekl Troška.