Jdi na obsah Jdi na menu

Zámek v Buchlovicích na Uherskohradišťsku obsadili filmaři

9. 8. 2010

Po dobu téměř tří týdnů budou natáčet filmaři pod vedením režiséra Zdeňka Trošky novou pohádku Čertova nevěsta na zámku v Buchlovicích na Uherskohradišťsku. Výkonný producent filmu Pavel Nový  řekl, že na Slovácku vzniknou prakticky veškeré exteriérové záběry.

Nápad točit pohádku také v Buchlovicích dostal režisér Zdeněk Troška už před dvěma lety. Stavbatroska.jpg podle jeho slov ideálně koresponduje s barokními kostýmy herců a komparzistů. Buchlovický zámek bude v pohádce vidět především zvenku. "Točit se bude na nádvoří, v zahradě i v altánu," podotkl Nový.

Natáčení v Buchlovicích začalo v pátek a poslední klapka tu padne 24. srpna. Denně se na place objeví kolem 75 lidí. Komparzistů je kolem 70, asi padesát z nich jsou přitom lidé z místa a nejbližšího okolí, kteří uspěli v konkurzu. Samotných herců se pak před buchlovickým zámkem objeví kolem dvacítky.

Filmaři jsou ubytovaní na vysokoškolských kolejích v Uherském Hradišti a natáčení v Buchlovicích se věnují přibližně 12 hodin denně. Pohádka se Sabinou Laurinovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích se na plátnech kin objeví zřejmě koncem dubna příštího roku.