Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška rozesmál Mostečany

20. 5. 2012

slunce-20seno.jpgVřelá atmosféra provázela setkání od první chvíle. Lidé se tak znovu přesvědčili, že tohoto režiséra pověst výborného vypravěče neprovází nadarmo. A ne že by se jenom vzpomínalo. Zdeněk Troška totiž právě v těchto dnech začíná točit nový film a bude to opět klasika - jihočeská letní komedie.


„ Už se na to moc těším. Máme už vše připravené, navíc se nám podařilo sestavit výbornou partu herců, ale i těch lidí za kamerou. Takže teď už se jenom modlíme, aby vyšlo počasí. Může být i chladněji, ale rozhodně musí svítit slunce,“ říká k začátku natáčení Zdeněk Troška.
Film se bude jmenovat Babovřesky a zahraje si v něm nová skupina jihočeských seniorek. „Když jsem hledal hlavní představitelky jihočeských „babek“, náhodně jsem narazil na článek v novinách, kde psali o úžasném spolku deseti seniorek, které se daly dohromady a hrají divadlo. Když jsem je uviděl, říkal jsem si, že je to právě to, co jsem hledal. Přesvědčily mne okamžitě,“ dodává Zdeněk Troška.


Je ale jasné, že dámy Konopníková, Kelišová nebo Cecilka nasadily před lety hodně vysokou laťku. Jak ale Zdeněk Troška ujišťuje, diváci se prý mají na co těšit i tentokrát. „ S filmy Slunce, seno se to nedá srovnávat, bude úplně o něčem jiném. Společné to bude mít jen tu jihočeskou letní úsměvnou atmosféru. Musíte si prostě počkat.“
Návštěva Zdeňka Trošky v Mostě nebyla jen tak obyčejná. Uskutečnila se totiž v předvečer režisérových narozenin. A rozhodně to není naposledy, co sem tento režisér zavítal. Produkční společnost MISTRAL TV produkce, která režiséra na sever Čech přivezla, chce setkání ještě zopakovat a to při příležitosti premiéry jeho nového filmu. A ani samotný Zdeněk Troška není posledním vzácným hostem v Mostě.

 

zdroj: mistraltv.cz