Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška se zamiloval! Je to láska na první pohled

14. 6. 2013

 

3den-010-1-1370978844-8080a0d2.jpg

 

 

Režisér Zdeněk Troška se konečně zamiloval. A že mu to trvalo! Jak se říká, pozdě, ale přece! A zdá se, že potkal konečně tu pravou. Byla to láska na první pohled! Co na tom, že už má na krku přes osm křížků – láska přeci kvete v každém věku… A jeho milá dokonce i ve svém úctyhodném věku jezdí na pionýru.

Babovřesská „babka lyžařka" - v civilu Jarmila Bursová, se stala novou „oblíbenkyní" režiséra  a autora scénáře Babovřesek. Zatímco v jedničce dostala menší prostor, ve druhém díle, který se právě natáčí, to pořádně rozbalí. Dokonce jezdí i na mopedu.

Tahle neuvěřitelně čiperná dáma, která je zapsána i v České knize rekordů a kuriozit za našití kilometru knoflíků v jedné řadě, kouří doutníky, sem tam pro chuť si dá dobré pivko a energii by jí mohly závidět kdejaké dvacetileté dívky.

Láska je ale oboustranná. I paní Jarmila si režiséra i celý štáb velmi zamilovala a prý se cítí jako v sedmém nebi. Dodnes paní Bursová vzpomíná na osudové setkání se Zdeňkem Troškou.

„Asi před osmi lety byla na Nově soutěž o napodobení nějakého herce. Já jsem napodobila paní Kaplanovou z filmu Slunce, seno ... a oni to zveřejnili. Když potom jednou navštívil pan Troška Pardubice, ustrojila jsem se jako ta babka. Nechala jsem udělat perník, fotku babky jsem na něj nalepila, naši páni perníkáři k tomu udělali krásný rám a já jsem to předala panu režisérovi. Řekl mi, že až mě bude potřebovat, že mi zavolá. Po pár letech se opravdu ozval s nabídkou na filmování," vzpomíná dnes „babka lyžařka", jedna ze „sedmi statečných" drben z Babovřesek.

A jakže reagovala dnes již 84letá Jarmila Bursová?

„Jako František Venclovský, když přeplaval La Manche. Zařvala jsem – Já su tak šťastná!"

Tak vznikla nová osobnost českého filmu, navíc nejsledovanějšího nejnavštěvovanějšího filmu posledního desetiletí, protože Babovřesky trhaly v kinech rekordy a všichni jsou přesvědčeni, že druhý díl bude v tomto trendu pokračovat.

Jarmila Bursová si při natáčení dalších scén v jižních Čechách před pár dny vyzkoušela, jaké to je, jezdit na mopedu, na kterém se proháněla už za mlada.

„V pětačtyřicátém jsem jezdila na jawě, ale s ručním řazením. Pan Troška říkal, že to nevadí, že je to vlastně nedávno. Kluci technici mi trochu pomohli a hodně jsme se u toho nasmáli," prozradila paní Bursová, která se stala miláčkem celého týmu Babovřesek.

Vždyť právě tahle „čupr babka" je důkazem toho, že není malých rolí a ostatně ani malých herců... A že k někomu sláva může přijít klidně až v pozdějším věku. Jarmila Bursová se totiž už stala hvězdou komedie Babovřesky! Stejně, jako všichni ostatní!