Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška v Horažďovicích

1. 10. 2013
„Milujeme jeho pohádky i trilogie Slunce seno. Je to pan režisér a moc mu fandíme," nechal se zt9.jpgslyšet jeden z účastníků autogramiády a besedy, kterou kulturní středisko připravilo před promítáním populárního filmu.
„Jsem rád, když lidé chodí na mé filmy, když se ptají, kdy bude pokračování, a hlavně když vám říkají, že se jim film líbil a mám pokračovat. To je pro mě veliká motivace k další práci," sdělil sám Zdeněk Troška.
Ten divákům v sále také prozradil, že Horažďovice a jejich okolí má moc rád. Vždyť do nedaleké Slatiny jezdil za svojí kamarádkou, herečkou Helenou Růžičkovou.
„Jednou bych chtěl v Horažďovicích také natáčet nějaký svůj film. Určitě se tady taky dočkáte. Myslím na to už dlouho, jen čekám, až přijde ta správná chvíle," uvedl režisér, který dostal v Horažďovicích koš plný zeleniny i s jednou klobásou.
„Teď mám hodně práce s dokončovacími pracemi filmu Babovřesky II, které budou mít premiéru v únoru příštího roku. A i když jsem se vrátil z dovolené, byla to spíše pracovní dovolená, protože jsem tam dokončil scénář k třetímu dílu Babovřesk, které začnu natáčet v příštím roce. Bude to ale jako u většiny mých filmů poslední díl," prohlásil Troška.
O autogram i společné fotografování byl mezi diváky velký zájem. Režisér ochotně pózoval a s každým si rád popovídal.
zt10.jpg„Věřili byste, že od natočení filmu Slunce seno jahody uplynulo letos už třicet let? To to letí. Tehdy u mě začínal jako mladý herec Pavel Kikinčuk, který si zahrál starostu i v Babovřeskách. Tam hraje i jeho manželka jednu z drben a v dalším pokračování se objeví i jeho dcera, která už hrála v jedné z mých pohádek," prozradil filmař.
Ten v kině vyprávěl jednu historku za druhou a lidé, kteří přišli, určitě nelitovali. „Pana režiséra mám moc ráda, a tak jsem se na něho přišla podívat. Ani dnes nezklamal," uvedla další z divaček Květa Balíčková.

 

AUTOR/FOTO: Ludvík Pouza

NÍŽE NAJDETE FOTOGALERII Z HORAŽĎOVIC

 

Náhledy fotografií ze složky Zdeněk Troška v Horažďovicích