Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Troška točí novou komedii: V Africe!

24. 6. 2009

Producentské společnosti oslovily Zdeňka Trošku s tím, že by chtěly úspěšnou literární předlohu přenést na filmové plátno. Po několika schůzkách bylo jasné, že se představy režiséra i producentů na realizaci díla shodují a že chtějí natočit a vyprodukovat čistou, slunečnou a laskavou komedii plnou dialogového humoru, který je tak charakteristický pro tvorbu Miloslava Švandrlíka. Jediná změna, která literární předlohu čeká, je přenesení jejího děje z období socialismu do současnosti a úprava pro potřeby dnešního diváka.

imgŠvandrlík předkládá příběh pracovitého, ale nesmělého mladého lékaře MUDr. Čeňka Dobeška, kterému dělá ze života peklo jeho chamtivá žena a nesnesitelná, autoritativní tchyně. Obě po něm chtějí, aby dělal kariéru a vydělal co nejvíc peněz, a proto mu s pomocí protřelého doktora Pištěláka obstarají zdánlivě lukrativní místo lékařského dozoru v Africe. Zapomenou ale na to, že Dobešek je od přírody smolař a pesimista. Bázlivý český doktor se ve zcela neznámých končinách zaplétá do nečekaných dobrodružství, která však díky jeho svéráznému způsobu řešení získají výrazně komediální rozměr.

 
 Děj literární předlohy se z části odehrává v Africe

Mezi producenty a režisérem panuje shoda – pro zachování autentičnosti prostředí by se měly některé scény točit právě v Africe. Herecké obsazení je vybráno, jednu z hlavních rolí bude mít Jiří Langmajer. Nejdůležitější však je obsazení hlavní role Čeňka Dobeška, kterou nakonec zvtární Jaroslav Šmíd. Výsledkem by měla být nestárnoucí komedie, kterou je možno vidět opakovaně.

Premiéru v českých kinech pak plánují producenti na jaro 2010.

Oficiální odkaz na film Doktor od jezera hrochů

http://www.doktorodjezerahrochu.cz/

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář